X

SUPERBONUS

Sätt in 200 kr och få 800 kr att spela för.
Spela ansvarsfullt 18+

Annons

lördag 20 oktober 2018

Åkessons Hörna

Med Johan Åkesson

13 februari 2016

MFF behöver en ny vår men självbilden måste vara realistiskt

Snön täckte marken när vi vaknade upp till en vintermorgon i februari. Över 500 danskar gör resan över Öresund på söndagen för att dricka öl på Lilla Torg, vandra i parkernas stad och framför allt – se om Sveriges bästa fotbollslag under de senaste tre åren verkligen är något speciellt. Bröndbys supportrar kommer sjunga, skrika och dricka glatt på hemresan för deras lag befinner sig långt före Malmö FF när lagen ska spela fotboll i den skånska vintern.

Allan Kuhn går allt jämt igenom grunder i den filosofi och praktik som han hoppas sina spelare ska absorbera som tvättsvampar. Den nya, aggressivare presspelet tillintetgjordes i första träningsmatchen mot FC Köpenhamn. Mot Midtjylland i den andra såg vi precis hur ovana di himmelsblå var med att ta maxlöpningar i 90 minuter.

Allsvenskan behöver nya influenser. Allsvenskan behöver modiga fotbollsfilosofer. Jag uppskattar Allan Kuhns glada gamäng och positiva inställning, att ha fem innermittfältare av hög allsvensk klass är minsann inte ett problem, menar han. Det är det givetvis.

Det handlar om vilka två, tre av dem som tar till sig danskens metoder och vilka som inte klarar av de krav som Kuhn kräver när Malmö FF ska attackera sig till ett SM-guld. Det ska inte förloras poäng borta mot bottenlag. Det ska inte kryssas hemma mot mittenlag. Allan Kuhn har med nöje visat upp sin taktik, skrattat och skämtat med journalister under sin första tid i Sverige. Ingen kan förvänta sig att gruppspelet i Svenska Cupen kommer passera smidigt. Ingen ska förvänta sig att MFF kommer inleda Allsvenskans första omgångar med givna trepoängare.

Det tar tid att anpassa sig. Supportrarna vet om det. Men det tar längre tid än vad de vill att det ska ta. Tålamodet är kort i Malmö och det kommer Allan Kuhn förr eller senare bli varse om.

Snön smälter undan och vintern blir åter mer lik vår. MFF behövde en ny vår, en ny influens där gamla och nya spelare ger hopp om att klubben kan skaka igång Malmö igen när Europaäventyren är romantiska minnen och måstematcher mot Sirius är en verklighet.

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar