X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

lördag 15 juni 2024

Välkommen till vår bettingskola. Här får du en inblick i hur sportsbetting fungerar. Vi går igenom de vanligaste termerna och bjuder på informationsrik fakta för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina spel. Så vad väntar du på? Go ahead!

Idag erbjuder många aktörer sina spelare att använda den digitala valutan Bitcoins för att satsa på spel. Vi hjälper er att jämföra Bitcoin spelsajter 

Grunderna inom sportsbetting

Sportsbetting är en spelform där det finns chans att tjäna en hel del pengar för den som bemästrar det till fullo. I grund och botten innebär sportsbetting att du försöker förutsäga ett resultat i en sport/idrott.

Innan du som spelare börjar investera pengar i sportsbetting, finns det många viktiga aspekter att ta hänsyn till för att du ska kunna få ut maximalt av dina spel. Det är mängder av faktorer som spelar in då du ska förutsäga ett resultat i en sport/idrott.

Grundkapaciteten av ett lag/en spelare är kanske det allra viktigaste. Du bör även känna till skador, form, inbördes möten, bortaplan-/hemmaplansfördel, motivation osv. Detta ger dig större möjligheter att göra väl utförda analyser innan du lägger ett vad.

För mer information och färska bonusar och tips så rekommenderar vi er att besöka Norska casinosider med oddstipping.

Vad menas med odds?

Det handlar om att värdera en match. Hur stor chans har ett lag/en spelare att vinna? Hur stor är sannolikheten att händelsen ska inträffa? En procentvärdering är alltid grunden då ett odds föds. Förenklat är odds proportionen mellan insats och vinst. Odds betecknas oftast i decimalform, exempelvis 4,5, vilket innebär att du får 4,5 gånger insatsen tillbaka om ditt resultat går in.

Odds kan också ges i traditionella odds (4:1 eller 4-mot-1, 4/1, etc.), vilket betyder att du får 4 kronor tillbaka per satsad krona, plus insatsen tillbaka.

Odds kan vara fasta eller flytande. Fasta odds innebär att oddssättaren/bookmakern gör en bedömning i förväg om hur sannolika de olika utfallen är, medan flytande innebär att oddsen ändras beroende på hur många som spelar på ett visst spelalternativ.

Plugget_PafDu tror att Dallas Stars vinner mot Anaheim Ducks. Du bestämmer dig för att spela en rak etta till oddset 2,60. Vinner Dallas ger det 2,60 gånger insatsen tillbaka. Satsar du 100 € får du 260 € tillbaka. Helt enkelt! Bildexempel hämtat från Paf.

Värde – vad är det?

Du kommer ofta höra människor i sportsbettingssällskap prata om bra värde.

Vad är ett värde? (kan även kallas oddsvärde, spelvärde, prisvärde etc.)

Ett oddsvärde är i huvudsak ett odds som ger ett bättre pris än vad du tror de verkliga chanserna till att vinna är.

Målet med att hitta spelvärda odds är att göra en konsekvent långsiktig vinst. Ett värde baseras på matematik, sannolikhet, din kunskap och forskning. Det krävs erfarenhet och tålamod att utveckla ditt egna sätt att tolka vad du anser vara ett värde. Att kunna hitta värdet av odds och kombinera detta med skicklighet, engagemang, hårt arbete och disciplin kommer ge dig de grundläggande principerna för att bli en framgångsrik investerare i odds.

En viktig sak att komma ihåg är att begreppet värde är mycket individuellt. Vad du anser vara ett oddsvärde kan tyckas vara bortkastade pengar för en annan person.

Vad är livebetting?

Under flera år har livebetting blivit allt mer populärt. Livebetting/livespel är en spelform där spelare kan spela på matcher som pågår. Alla stora spelbolag erbjuder möjligheten att spela under tiden evenemanget pågår.

Via livespel går det kanske att göra de allra största klippen. Det ger snabba ändringar; tänk dig minsta lilla första serv i nät, eller en avgörande hakning på en vänsterforward eller en skuren motor på sista varvet ändrar ju förutsättningarna. Här reagerar ett livespel direkt, om du tycker att en oddssättare/bookmaker överreagerar och erbjuder ett för bra odds, då kan du utnyttja det till din fördel. På vissa marknader pendlar det ständigt fram och tillbaka – ett spelbolag/bookmarker hinner inte alltid hänga med i alla svängningar. Livebetting är definitivt rätt element för en spelare.

Livebetting med cash-in/hämta hem funktion:

Du kan ta ut (hämta hem) en vinst innan matchen är färdigspelad eller säkra upp en del av din insats för att inte förlora hela beloppet.

Spelbolag som erbjuder cash-in funktion: Bland annat Unibet, Bet365, William Hill och Betfair.

Det finns en uppsjö andra högkvalitativa spelbolag som erbjuder många bra erbjudanden till dig. Kolla in sidan som jämför dessa erbjudanden!

Traditionell livebetting:

När du avtalat ett vad är det definitivt. Du kan INTE hämta hem en vinst eller säkra upp en del av din förlust.

Spelbolag som erbjuder traditionell livebetting: De flesta stora spelbolag erbjuder livebetting till sina kunder.

Arbitrage

Arbitrage är när du kan spela på alla resultat och ändå gå med vinst. Olika spelbolag och oddssättare/bookmaker kan ha olika uppfattningar sinsemellan om utfallet i en match eller något annat spel. I vissa fall kan du då få över 3,00 i odds på ettan, krysset och tvåan (1-X-2). Vilket innebär att du garanterat gör en vinst om du investerar lika mycket pengar på vardera spelalternativ.

Idén är att du ska hitta avvikande odds. Du kan också tjäna pengar på arbitrage på spelobjekt som endast erbjuder två alternativa matchvinnare.

Exempel:

Dagens drabbning spelas mellan Roger Federer och Jo-Wilfred Tsonga. Ett spelbolag erbjuder 1,44 gånger pengarna på Federer och oddset 3,20 på fransmannen. Ett annat spelbolag ger dig oddset 1,31 på schweizaren och 4,10 gånger insatsen på Tsonga.

Låt oss säga att du vill satsa 1000 kr. Spelar du 260 kronor på Roger Federer till oddset 1,44 och 740 kronor på Jo-Wilfried Tsonga till oddset 4,10. Genom dessa spelval får du tillbaka 1066 (avrundat) oavsett spelresultat. Vilket betyder en vinstmarginal på 6,6 procent på insatsen.

Dock finns det risker med denna typ av spelval. Om det är uppenbara fel i oddssättningen har spelbolagen rätt att annullera spelet. Uppenbara fel kan vara om spelbolaget spegelvänt oddsen. Har du redan investerat pengar i det motsatta oddset hos ett annat spelbolag är risken stor att det slår hål på din egen spelkassa.

Skillnaden mellan spelbolag och spelbörs

En spelbörs fungerar inte alls som det traditionella sättet att spela, då en oddssättare (bookmaker) tar alla pengar och sätter alla odds. I en spelbörs är det istället spelarna som sätter oddsen mot varandra. Oddsen är oftast högre än hos traditionella spelbolag.

Spelarna slår vad med varandra, vilket betyder att en spelbörs riskerar inga förluster beroende på specifika resultat. Spelbörsen ansvarar, tillhandahåller och administrerar marknadsplattformen samt garanterar utbetalningarna. En spelbörs tar ut en avgift på vinstgivande spel, vilket oftast är en lägre avgift än marginalen är hos traditionella spelbolag, detta på grund av att de slipper risk.

På en spelbörs kan du såväl köpa odds (spela) som sälja odds (boka). Det innebär att du kan handla med dina vad efter att du investerat pengar i ett specifikt spel.

På en spelbörs måste varje vad ha en (spelare) och en (bokare). Så fort ett vad har bådadera till samma insats och odds uppstår ett matchat vad, det innebär att vadet är accepterat. Ett vad kan förbli omatchat om ditt föreslagna odds är för högt och ingen annan spelare inne på spelbörsen accepterar ditt pris.

En spelbörs med många investerare och som dessutom erbjuder ett brett och stort utbud spelmöjligheter är en mer lönsam affär för alla parter. Både för spelarna och de som tillhandahåller marknadsplatsen.


Köpa odds (SPELA)

Att SPELA (köpa odds) på en spelbörs är detsamma som det traditionella sättet att spela.

Plugget-spela

Du satsar 2000 kr till oddset 3,85  Utbetalning: 7700 kr  Vinst: 5700 kr  Insats tillbaka: 2000 kr


Sälja odds (BOKA)

Att BOKA (sälja odds) på en spelbörs är detsamma som att själv agera oddssättare (bookmaker). Det är det som får en spelbörs att gå runt. Du kan erbjuda ett odds som andra spelare kan köpa.

Arsenal möter Bayern München och du är helt säker på att Arsenal inte kommer att förlora matchen. Då bokar motståndarna, i det här fallet Bayern München till det odds och den summa som du anser vara lagom. Om du till exempel erbjuder oddset 2.50 och spel för 2000 kr och om någon annan spelare på spelbörsen accepterar det. Då vinner du om Arsenal vinner eller om det blir oavgjort. Men om du däremot har fel och Bayern München vinner matchen, då måste du betala insatsen gånger oddset du har erbjudit minus insatsen.

Ovanstånde exempel gäller i all typ av sport. Om du inte tror att Valentino Rossi vinner ett MotoGP-lopp, då tar du och bokar honom. Sen vinner du så länge Rossi inte vinner loppet.

Om du inte tror att en hockeymatch slutar 0-0, då kan du ta och boka det resultatet, alla andra resultat ger dig vinst. När du BOKAR ett spel kan du endast vinna motpartens (SPELARENS) insats. Oddset du väljer påverkar endast din exponering.

Plugget-boka2000 kr bokade till oddset 2,12  Utbetalning: 4240 kr  Exponering: 2240 kr

Om SPELAREN vinner får han hela utbetalningen 4240 kr.
Om BOKAREN vinner får han spelarens insats på 2000 kr.

Bildexemplen hämtade från Betfair.


Viktiga facktermer i spelvärlden!

Det finns mängder av olika spelformer på marknaden. Bettips.se ger dig de vanligaste:

Matchvinnare (1-X-2):

En populär spelform. Du spelar på vem du tror vinner matchen. Du kan välja mellan tre (1-X-2) eller två (1-2) olika alternativ beroende på idrottsevenemang.

Dubbel, Trippel, Fyrling Femling:

Du spelar på två, tre, fyra eller fem matcher i en kombination. Alla matcher måste ha rätt utfall för att vinst ska utbetalas.

Dubbelchans:

Likadant som en halvgardering. Du kan välja mellan tre olika alternativ; 1X, X2 eller 12.

Exempel: Du väljer att spela 1X. Du vinner om matchen slutar med hemmavinst (1) eller oavgjort (X). Du förlorar endast om bortalaget (2) vinner.

Över/Under:

Du spelar på om matchen slutar över eller under ett visst antal mål, game eller poäng.

Exempel: Du tror att det görs minst 6 mål i matchen mellan NY Rangers och Boston Burns. Du satsar på spelet ”över 5,5 mål”. Du vinner om det blir 6 mål eller fler. Du förlorar om det blir 5 mål eller färre.

Halvtid/Fulltid:

Du spelar på ett resultat efter halvtid- eller fulltid. Du kan välja mellan tre (1-X-2) eller två (1-2) olika alternativ.

Resulat:

Du spelar på ett specifikt resultat i en match.

Exempel: Du spelar på resultatet 2-2 i matchen mellan Manchester United och Manchester City. Du vinner om matchen slutar 2-2.

Handikapp:

Du ger ett lag/spelare ett handikapp. Du kan ge ett lag/spelare en fördel eller nackdel innan matchen startas.

Exempel: Du spelar på Arsenal till -2,5 mål. Det betyder att Arsenal måste vinna med minst 3 mål om spelet ska gå in.

Setspel:

Du spelar på hur du tror en tennismatch slutar.

Exempel: Du tror att Roger Federer vinner med 2-0 i set mot David Ferrer. Du spelar på setspelet 2-0 till Federer. Du vinner om Roger vinner med 2-0.

Förutom sportsbetting är också online casino populärt bland många spelare. Letar du efter seriösa online casino sajter? Då kan vi rekommendera Casinoswe.se och www.svenska-online-casino.se för de bästa bonusarna och tipsen.

Bli framgångsrik

framgångsrik

Bettips.se ger dig tre korta tips som vi anser vara viktiga om du vill bli en framgångsrik spelare:

Vara steget före oddssättaren (bookmakern)

Du och oddssättaren har en viktig sak gemensamt. Ni är båda mänskliga och kan göra misstag. Spelbolagen kan göra felbedömningar när de lägger oddsen för sina spelobjekt. Då ska du som spelare vara närvarande och se din chans. Ta reda på alla fakta innan du lägger ett spel.

Spela aldrig efter hjärtat – spela med hjälp av hjärnan och din magkänsla

Bettips.se tror många gör felet i att spela efter sitt hjärta; vem vill jag ska vinna idag? Den metoden fungerar om du vill spela i underhållningssyfte och för att öka spänningen i matchen. Men…

Vill du tjäna pengar på sportsbetting bör du inte satsa efter hjärtat. Hjärnan kombinerat med magkänslan tycker vi är det bästa vinnarreceptet.

Försök aldrig vinna tillbaka förlorade pengar

Ska du bli en vinnande spelare måste du spela systematiskt. Det vill säga att du planerar, dokumenterar och följer upp ditt spelande. Att ha kontroll över vinsterna respektive förlusterna är A och O.

 


Lycka till med dina kommande investeringar i odds! // Bettips.se teamet