X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

ON AIR

Med Bettips.se

26 november 2019

Hammarby nästa hållplats för Zlatan?

FOTO: Instagram Zlatan Ibrahimovic

Om drygt en månad – den 31 december går Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Los Angeles Galaxy ut. Det har ryktats att Ibrahimovic är på väg till Italien efter årsskiftet, där det spekulerats om klubbar som Milan, Roma, Bologna och Napoli är aktuella adresser.

Men under tisdagsmorgonen publicerade Zlatan Ibrahimovic ett inlägg på Instagram som skapat rubriker och spekulationer.

Blir det en flytt och spel i Hammarby den kommande säsongen? Eller är det ett nytt företagssamarbete som ligger runt hörnet? Jag lägger mitt BET på det sistnämnda. Med största sannolikhet kommer Zlatan och Hammarby fotboll presentera ett kommande affärssamarbete ihop.

Frågan är vad för partnerskap det är frågan om denna gång? Ibrahimovic är både delägare och ambassadör för spelbolaget Bethard. Men om jag förstått det hela rätt kan ett samarbete inte bli aktuellt. Detta då Unibet från och med 2020 är ny huvudsponsor för Allsvenskan och Superettan. Det bör i sin tur utesluta Bethard för att sponsra Hammarbys A-lag. Vi vet att Zlatan är väldigt mån om fotbollsungdomarna. Hammarby har en stor ungdomsverksamhet, över 3000st pojkar och flickor spelar fotboll i Hammarby. Där kan en finansiering ihop med Bethard fungera i praktiken. Om det är rimligt? Tveksamt!

Den nya spellagstiftningen som trädde i kraft för drygt ett år sedan har alltså resulterat i att ett 85-årigt avtal mellan Svenska Spel och Allsvenskan har gått i graven. Det finns många och olika åsikter om att Allsvenskan och Superettan har bytt huvudsponsor från statliga Svenska Spel till det privatägda Unibet. Det kommer inte jag att diskutera.

Faktum är dock att det nya avtalet med Unibet inbringar mera pengar till Svensk fotboll. Spelare, klubbar och förbund gynnas såklart av detta. Det nya samarbetet löper över sex år med en option på sex år till och är värt totalt 1,8 miljarder kronor. Ökade investeringar i den svenska fotbollen kommer med största sannolikhet att öka intresset i alla led – från spelare till publik.

NU TILL DEN AKTUELLA FRÅGAN IGEN? VAD HAR ZLATAN I KIKAREN DENNA OMGÅNG? Kanske vill han få fart på sportdoften Zlatan Ibrahimović Parfums och blir därför ny partners med Hammarby fotboll? En högoddsare av rang kanske. Den som lever får se. I slutet av veckan lär vi veta. Håll ut!

Önskar er en fortsatt trevlig dag.

/Victor Eliasson – Bettips.se teamet

View this post on Instagram

@hammarbyfotboll

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on


Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar