X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

REKOMMENDERAD ARTIKEL 8 juni 2021

Sportsbetting

Maximera ditt spelande – tänk på detta när du väljer spelbolag

Högsäsong för sportsbetting!

Vi befinner hos i högsäsong för alla bettare. Ett stundande fotbolls-EM, ett pågående Stanley Cup-slutspel och massvis av andra högklassiga sportevenemang därtill. När man ska betta är det många som är på jakt efter de bästa oddsen för att maximera sina potentiella vinster. Något som är minst lika viktigt är att hitta det spelbolag med villkor som passar ens eget syfte.

Betting hos svenska spelbolag

Den första januari 2019 infördes kravet på en svensk spellicens för att bedriva spelverksamhet i landet. Detta krav medförde hårdare regleringar till en tidigare relativt fri marknad.

När corona-pandemin bröt ut agerade den Spelinspektionen på nytt genom att dra åt dessa regleringar ännu hårdare. Spelare får inte längre spela hur länge de vill, satsa hur mycket de vill eller ta del av flertalet bonusar.

Betting utanför Sverige

De nya regleringarna var en åtgärd för att skydda spelarna. Om åtgärderna verkat effektivt har ännu inte bevisats. Det som däremot kan urskiljas är att många spelare väljer att undvika regleringarna genom att förflytta sitt spelande till bettingsidor utan licens.

Spelbolagen utan svensk licens omfattas inte av regleringen och ger därmed spelare möjlighet att spela hur länge de vill, satsa hur mycket de vill och ta del av flertalet bonusar.

Att spelbolagen inte har licens i Sverige innebär inte att de helt och hållet saknar licens. Licensen utfärdas i ett annat land, vilket gör att dessa spelbolag fortfarande kontrolleras av oberoende part. På så vis kan du, i de allra flesta fall, spela säkert. För att hitta ett säkert spelbolag med bra villkor är det en fördel att jämföra alternativen.

Fördelar med spelbolag utan svensk licens

Att spela hos bettingsidor utan svensk licens kan ha mängder av fördelar. Nedan listar vi några av de största, som även kan fungera som faktorer att utgå från när du jämför dina alternativ.

Större utbud

Detta säger sig självt. När du letar dig utanför Sveriges gränser har du en hel värld av valmöjligheter, vilket leder till ett större utbud av spel. Det finns större möjligheter att hitta bättre odds och även att hitta spel som inte finns att tillgå på den svenska marknaden.

Bonusar

Det som av många anses vara den största fördelen med betting utan licens är bonusarna. I och med den svenska regleringen får spelare endast ta del av en bonus på max 100 kronor. På bettingsidor med licens i andra länder finns inte detta krav. Flertalet bonusar ger spelare möjlighet till större potentiella vinster utan att satsa mer pengar.

Betting utan Spelpaus

Den svenska regleringen innefattar att alla spelbolag måste vara anslutna till Spelpaus – en tjänst som gör det möjligt att stänga av sig själv från all form av spel i Sverige. För den med tendenser till spelproblematik är detta en positiv utveckling. På bettingsidor utan licens finns inte denna tjänst att tillgå. Att betta hos utländska spelbolag rekommenderas därför främst till den med kontroll över sitt spelande.

Spela måttfullt

Under denna högsäsong för betting kan det vara värt att utforska nya bettingsidor. Då är betting utan licens ett alternativ. Men kom ihåg: med frihet kommer ansvar. Den som spelar hos bettingsidor utan svensk licens bör därför spela måttfullt.

Bild på författaren Skrivet av:
Bettips.se
info@bettips.se

Kommentarer

Skriv en kommentar och delta i diskussionen.

Senaste bloggar

Alla bloggar