X

Välkomstbonus
Sätt in 250 kr
spela för 1000 kr

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

fredag 28 januari 2022

REKOMMENDERAD ARTIKEL 19 november 2021

Lån

Så gör du för att kunna få ett snabbt SMS-lån redan idag

Är du i behov av pengar och behöver få tillgång till de så snabbt som möjligt? Då kan ett SMS-lån vara ett bra alternativ. Läs mer om dessa i vår artikel.

Hur du får ett snabbt SMS lån

Funderar du på att ta ett SMS-lån? Då är detta den rätta artikeln för dig. Här ska vi nämligen gå igenom vad du kan göra för att få ett SMS lån snabbt.

Snabbheten med SMS-lån är en av dess fördelar

Faktum är att det verkligen inte är särskilt svårt att få ett SMS-lån snabbt. Skälet till det är att just snabbheten är en av de stora fördelarna med SMS-lån. Ett SMS-lån är nämligen en typ av snabblån.

Men vad menar vi då när vi säger att SMS-lån är snabba? Svaret på den frågan är att allt som har med SMS-lån att göra är snabbt. Det första du behöver göra är att göra en sökning på ”SMS-lån” eller liknande på Google eller någon annan sökmotor. Det kommer då att dyka upp ett stort antal långivare som erbjuder denna typ av lån. Du kan sedan sätta dig och jämföra dessa olika aktörer och se vilken av de som erbjuder lån med de bästa förutsättningarna.

För att spara tid råder vi dig dock att använda dig av en låneförmedlare som fokuserar på SMS-lån. Genom att göra det slipper du nämligen att lägga tid på att själv sitta och jämföra de olika långivarna. Istället räcker det med att du gör en enda ansökan för att få erbjudanden från flera olika aktörer. Du kan sedan jämföra de SMS-lån som dyker upp och se vilket lån som passar dig bäst.

För att återgå till snabbheten med SMS-lån ska vi dock börja med att nämna det faktum att det går mycket snabbt att ansöka om ett sådant. Det gör du snabbt och smidigt på internet, antingen på din dator, surfplatta eller din mobil. När du väl skickat in din ansökan behöver du inte heller vänta länge på att få ett besked om ifall den blivit godkänd eller inte. Om den blir det kommer du inom kort att få in pengarna på ditt konto. I vissa fall behöver du bara vänta i någon timme på att få dina pengar, och i andra kan det som mest ta en arbetsdag. Detta beror bland annat på vilken bank du är kund hos.

För att sammanfatta det hela är det alltså inte några som helst svårigheter med att hitta ett snabbt SMS-lån. Följer du våra råd kommer du att kunna få in pengarna på ditt konto inom kort.

Varför kan ett SMS-lån vara ett bra alternativ?

Som tidigare nämnt går det snabbt att få in pengarna på sitt bankkonto när man ansöker om ett SMS-lån. Detta förutsätter dock förstås att din ansökan blir beviljad. Det gör SMS-lån till ett bra alternativ för dig som behöver få tag på pengar snabbt.

En annan anledning till att ett SMS-lån kan vara värt att satsa på har att göra med det faktum att dessa lån i de flesta fall rör sig om mindre summor pengar. I många fall kan du till exempel låna så lite som 1000 kr. Det är det inte många andra typer av lån som låter dig göra. Det betyder att SMS-lån även är ett bra alternativ för dig som vill låna en mindre summa pengar.

Vill du kunna låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar. Också då kan det vara en bra idé att satsa på ett SMS-lån. Dessa lån kan i många fall nämligen även du som har betalningsanmärkningar få beviljade.

Vad är fördelarna med SMS-lån?

Flera av fördelarna med SMS-lån har vi redan varit inne på. En av dessa är snabbheten som dessa lån är kända för. Det går alltså snabbt att ansöka om de, snabbt att få ett svar på sin ansökan, och snabbt att få sina pengar så länge ansökan blir godkänd.

En annan fördel med SMS-lån är att du har ett mycket stort antal långivare att välja mellan när det kommer till lån av denna typ. Chansen är därför stor att du ska kunna lyckas finna ett SMS-lån som passar dig på bästa möjliga sätt.

Det är också en fördel att det går att ansöka om lån på mindre summor när det kommer till SMS-lån. Hos många av de långivare som erbjuder dessa lån kan du nämligen välja mellan summor som till exempel sträcker sig mellan 1000 – 30 000 kr. Att till exempel låna så lite som 1000 kr är det inte många andra typer av lån som ger dig möjligheten att göra.

De flesta aktörer som erbjuder SMS-lån gör sina kreditupplysningar med andra aktörer än UC. Det är positivt för dig som ska låna pengar eftersom kreditupplysningar som inte görs av UC inte påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Det gör däremot kreditupplysningar som görs av UC.

Sist men inte minst är det även en fördel att också du med betalningsanmärkningar, som tidigare nämnt, i många fall kan få ett SMS-lån. Inte heller detta är något som är möjligt när det kommer till de flesta övriga typer av lån.

Finns det några nackdelar med SMS-lån?

Hur är det då när det kommer till nackdelar med SMS-lån? Finns det några sådana överhuvudtaget? Svaret på denna fråga är tyvärr ja. Den största nackdelen med SMS-lån är att de i majoriteten av fall har en väldigt hög ränta. Det är helt enkelt priset du som låntagare får betala för att det i övrigt är så enkelt att ta ett SMS-lån som det är, samt att kraven är lägre jämfört med andra typer av lån.

En annan nackdel med SMS-lån är att de brukar ha en väldigt kort återbetalningstid. Denna ligger i många fall till exempel på så lite som 30 dagar, ibland ännu mindre. Det innebär en ökad risk för att du inte ska klara av att betala tillbaka ditt lån inom den tid som gäller, något som i sin tur kan resultera i att du hamnar i en skuldfälla och får ekonomiska problem under en lång tid framöver. Du ska alltid tänka igenom det hela noggrant innan du bestämmer dig för att låna pengar. Det är det dock extra viktigt att du gör när det gäller just SMS-lån, detta just på grund av det faktum att de brukar ha en kort återbetalningstid. Det gäller också att du har ett bra skäl till att låna pengar. Det är till exempel inte någon bra idé att låna pengar bara för att kunna gå på krogen, spela på trav, eller liknande.

Sist men inte minst kan det i vissa fall även tillkomma andra avgifter utöver räntan när det handlar om SMS-lån. Att ta ett SMS-lån kan därför bli en dyr historia för dig som låntagare.

Varför kallas det för SMS-lån?

En fråga många ställer sig är varför denna typ av lån kallas för SMS-lån? I de flesta fall är ju SMS nämligen något som inte ingår i låneprocessen överhuvudtaget. Svaret på frågan är att när dessa lån först började dyka upp på marknaden ansökte man om de genom att skicka ett SMS till den aktör man skulle låna av. Detta är sedan länge inte längre fallet, utan numera äger hela ansökningsprocessen rum på internet. Det har dock inte hindrat namnet från att leva kvar. Just därför kallas det för SMS-lån, detta trots att SMS alltså inte längre är en del av ansökningsprocessen.

Lånesummor för SMS-lån

Som vi varit inne på tidigare i texten utmärker sig SMS-lån bland annat genom deras lånesummor. Många långivare som erbjuder SMS-lån ger dig nämligen möjligheten att låna så lite som 1000 kr. Samtidigt varierar maxsumman mellan allt från exempelvis 30 000 kr till 50 000 kr, detta beroende på vilken långivare du vänder dig till.

Att tänka på när du jämför SMS-lån

Vad är det då man ska tänka på när man jämför olika SMS-lån? I mångt och mycket är det samma saker som när det handlar om andra typer av lån. En av dessa är lånesumman, alltså hur lite eller mycket pengar du kan låna.

En annan faktor som det är mycket viktigt att fokusera på är räntan. När du gör det, begå då inte misstaget att bara fokusera på den nominella räntan. Den nominella räntan inkluderar nämligen inte alla kostnader för lånet, detta eftersom det även kan tillkomma andra kostnader. Just därför är det den effektiva räntan som är viktigast. I den effektiva räntan ingår nämligen både den nominella räntan samt de övriga kostnaderna. Ett lån som har en lägre nominell ränta än ett annat kan i slutändan därför ändå kosta dig mer än det som har en högre nominell ränta, detta eftersom den effektiva räntan kan vara högre.

Hur som helst gäller det förstås att välja ett lån med en så låg effektiv ränta som möjligt. Ju lägre den effektiva räntan är, desto mindre kommer det nämligen kosta dig att låna pengar.

Det är också en bra idé att tänka på återbetalningstiden. Denna brukar som tidigare nämnt vara kort för SMS-lån. Ha därför det i åtanke och ta bara ett SMS-lån i de fall då du är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid.

Är det en bra idé att ta ett SMS-lån?

Sist men inte minst har vi kommit till frågan om ifall det är en bra idé att ta ett SMS-lån eller inte. Det går inte att ge ett rakt svar, alltså ett ja- eller nej-svar, på den här frågan. Det beror helt enkelt på dina förutsättningar. Behöver du ett litet lån och/eller har betalningsanmärkningar? Behöver du pengar snabbt? Eller vill du undvika en kreditupplysning som görs av UC? Då kan det vara en bra idé att satsa på ett SMS-lån. I övriga fall finns det andra typer av lån som passar bättre.

 

Bild på författaren Skrivet av:
Bettips.se
info@bettips.se

Kommentarer

Skriv en kommentar och delta i diskussionen.

Senaste bloggar

Alla bloggar