X

Välkomstbonus
Sätt in 250 kr
spela för 1000 kr

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

fredag 28 januari 2022

Ishockey 18 maj 2013

VM

Vi har oddsen inför den stundande hockeyfesten

Följ turneringen: Sänds på TV4:s kanalutbud!

Semifinaldags i Hockey-VM – festen kan börja! Discobelysningen är redo. Idag spelas två spännande matcher i Ericsson Globe Arena.

Lagen vi får se idag är kanske inte de lag många trodde skulle göra upp i semifinalerna. Förhandsfavoriterna Kanada och Ryssland försvann och kvar var Sverige, Finland, USA och Schweiz.

Ett Schweiz som alltid fått se sig förbisedda av topp-7 skaran i hockeyvärlden: Kanada, Ryssland, Sverige, Finland, Tjeckien, USA och Slovakien. Men som nu på allvar börjar utmana om att ta en plats i gruppen i hockeyns finrum.

Vi kommer få se ett USA som i VM-sammanhang allt som oftast verkar vara mer sugna på en STOR STARK än att spela bra hockey. Men i år har vi fått se ett nytt USA utan en massa stjärnspelare. De har satsat på ett ungt lag som leds av Colorado-liraren Paul Statsny – som för övrigt hängde två kassar i Rysslandskrossen som slutade 8-3 till amerikanerna. Statsny har stått för hela 13 poäng på sina åtta matcher i detta VM.

Nu gör Schweiz och USA upp om en av finalplatserna och möts i kvällens semifinal. USA drar på sig grillorna som favoriter att ta sig till final och kan liras till oddset 2,05 hos William Hill. Schweiz är underdogs och ettan betalar 3,15 gånger insatsen hos Expekt.

Personligen lägger jag mina pengar på att USA tar sig till final. Paul Statsny leder sitt lag till ännu en seger. Vem trodde det inför turneringen? – vinnaroddset var makalösa 21,00 gånger degen på amerikanerna!

Dagens hetaste drabbning för oss Nordbor är förstås mötet mellan rivalerna Tre Kronor och Finland i eftermiddag. Ett Finland med ett stjärnfattigt lag – endast två NHL-förstärkningar i Phoenix-killen Lauri Korpikoski och Minnesotaforwarden Mikael Granlund. Men Finland brukar vara duktiga på att få spelarna att dra åt samma håll.

Men det är klar fördel Tre Kronor som inför hemmapubliken självklart vill ta en av finalplatserna. Dessutom har Sverige världsstjärnorna och tvillingarna Henrik och Daniel Sedin. Lägg därtill en målvakt i god form, Jhonas Enroth. Fördel Sverige alltså och tvåan betalar det klart godkända oddset 2,08 hos Betfair. Finland till final ger oddset 3,20 hos Paf.


Bettips.se har listat vinnaroddsen – hämtade hos Unibet.

[ws_table id=”17″]

Vem tror du vinner VM-guld ? Skriv ett livetips och delta i diskussionerna!
Victor Eliasson

Monsterbonus på 1200 kr hos Unibet. Hämta hem extra stålar inför Hockeyavgörandet. Skapa konto idag!

Bild på författaren Skrivet av:
Victor Eliasson
victor@bettips.se

Kommentarer

Skriv en kommentar och delta i diskussionen.

Senaste bloggar

Alla bloggar