X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

onsdag 21 februari 2024

HockeyHansson

Med Erik Hansson

5 mars 2015

Play-In för FBK

Jag säger då det. Inför säsongen trodde man inte att Färjestad skulle hamna på en sjundeplats i tabellen. Förväntningarna var höga, och laget såg bra mycket bättre komponerat ut än föregående säsong. Tommy Samuelsson var tillbaka i båset och alla vet vad han tidigare presterat som coach för Färjestad. Det kändes riktigt, riktigt bra helt enkelt. Men, återigen fick vi en helt bedrövlig start på säsongen. Efter 20 omgångar låg vi näst sist och har sen dess fått kämpa varje dag för att få skutan på rätt köl och jagat lagen ovanför i tabellen. När Anssi Salmela togs in lyfte det laget efter några omgångar. När sen Toni Rajala även han anslöt började laget prestera på en riktigt hög nivå stundtals. Man avancerade i tabellen sakta men säkert och det var nog många som trodde att FBK skulle fixa att ta sig in bland topp sex här i slutet på grundserien. Men det stora problemet iår har varit jämnheten, stabiliteten. Ena matchen spelar man fantastisk hockey mot Frölunda och vinner med 6-2 för att två matcher efter vara helt under isen och ligga under med 4-0 efter två perioder mot Leksand. Man hade en serie med bra matcher där man klättrade rejält i tabellen men återigen kom man in i ojämnheten både när det gäller spelet i matcherna och från match till match. Nu på slutet hade man två nyckelmatcher för att ta sig förbi lagen på topp sex, den ena mot Hv och den andra mot Örebro. Matchen mot Hv ledde vi med 2-1 inför sista men tappade och förlorade med 2-3. Mot Örebro var det som att allting låste sig för spelarna och man kom absolut ingenstans i årets viktigaste match dittills. Oerhört tråkigt och där försvann hoppet om en direktplats till kvartsfinal.

 

Nu ska vi avsluta grundserien ikväll och efter det kommer Färjestad att få möta Brynäs i Play-In. Ett otyg som jag hatat från första början för den delen. Hoppas verkligen att skiten tas bort till nästa säsong och man går tillbaka till det traditionella med åtta lag till slutspel. Men nu är det som det är och det gäller att vinna mot Brynäs i bäst av tre matcher. Tittar vi till statistiken så har FBK inför sista omgången 18 poäng mer än Brynäs. Brynäs har gjort tre mål mer än FBK men också släppt in 27 fler. I powerplay är man ganska lika med ett litet övertag för FBK om vi ser till procenten. Samma sak gäller boxplay där FBK är 2% bättre, men det säger ändå inte så mycket då Brynäs är sist i serien i spelmomentet samtidigt som FBK är åtta.

 

Så kollar vi statistiskt sett så borde Färjestad vinna den här serien. Men det är bäst av tre matcher och mycket psykologi inblandat. Jag ska åtminstone göra min del genom att åka till Karlstad på lördag och sjunga fram mitt kära lag till en seger, det är ett som är säkert!

 

Det är nu som vi kommer få svaret på om det blir en fiaskosäsong med Färjestads mått mätt eller inte. Allt annat än semifinal är under all kritik, kraven är alltid höga i Karlstad och det ska det också vara. Ser vi till resultaten från omgång 20 och framåt är Färjestad med i den absoluta toppen. Det gäller att man tar fram spelet som gjort att man är där uppe nu. Spelare som Rajala, Gulas, Åslund, Hillding, Nygård, Koskiranta, Salmela, Tollefsen och Pogge måste vara som bäst nu tillsammans med resten av spelarna för att det ska gå vägen.

 

I den andra Play-In-serien kommer Luleå att möta Djurgården. Det kommer bli en riktigt tuff serie skulle jag tippa på. Om man ser till händelser tidigare under säsongen så känns det som att det kan bli hett på isen. Ni minns väl att Mikael Ahlén och Jonathan Granström kastade handskarna och skulle göra upp men aldrig hann innan linjedomaren kom emellan? Går vi tillbaka till FBK-Brynäs så kan det nog bli väldigt grinigt där med då båda lagen stött på varandra flertalet gånger i slutspelen sen 2009 och det har skapats en liten rivalitet på isen.

 

Ska vi ge oss på ett tips då?

Färjestad-Brynäs 2-0 i matcher.

Luleå-Djurgården 2-1 i matcher.

 

Vad tror ni kära läsare?

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar