X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

onsdag 21 februari 2024

HockeyHansson

Med Erik Hansson

7 april 2015

Superdramat i NHL

Spänningen är olidlig!

Det gäller att dra till med en rejäl rubrik för att dra läsare, så är det va?

Skämt åsido, Aftonbladet och Expressen får gärna hålla på med sånt, jag hoppas att ni som läser här uppskattar “vanliga” rubriker vid inläggen så det ska ni få i fortsättningen.

 

Stiltje i Färjestad den senaste tiden så därför fokuserar jag nu på Boston. Det kommer bli en episk avslutning på serien i både väst och öst, men självklart lägger jag mest fokus på hur det kan tänkas gå för Bruins.

Som det är just nu har alla fyra lag som är med i wild card-fighten spelat 79 matcher.

Boston ligger på tredje plats i atlantic division med 95 poäng. Detroit i samma division har exakt samma poäng och statistik som Boston, 95 poäng fördelat på 41 vinster, 25 förluster och 13 övertids/strafförluster. Man har gjort 227 mål och släppt in 215 i jämförelse med Bostons 209 mål och 201 insläppta. Men Boston ligger före just nu pga att man har vunnit fyra av fem inbördes möten lagen emellan, det är alltså det som avgör om man har lika statistik och inte målskillnad som många säkert kan tro. Det slutar inte där heller för vi har Pittsburgh på 95 poäng också, vilket gör att dom innehar första wild card-platsen just nu då dom har en vinst mer än både Boston och Detroit.

 

Tre lag på 95 poäng alltså, som just nu innehar slutspelsplatser alla tre. Men bakom jagar ett Ottawa Senators som har gått som ett ånglok senaste 20-25 matcherna. Andrew “The Hamburglar” Hammond har storspelat och gjort att laget har en chans på slutspel som man inte trodde var möjlig när dom var 14-15 poäng efter för bara en-två månader sen. Man står på 93 poäng just nu och ska inatt möta Pittsburgh, snacka om sjukt viktig match för båda lagen!

 

Så, här har ni förutsättningarna inför dom tre sista omgångarna: (Islanders lär klara sig men skriver med dom ändå då det fortfarande finns möjlighet att missa även för dom)

Alla lagen står alltså på 79 matcher.

Metropolitan 3. New York Islanders 98 poäng
Atlantic 3. Boston Bruins 95 poäng
————————————————
1. (Metro) Pittsburgh Penguins 95 poäng
2. (Atlantic) Detroit Red Wings 95 poäng
————————————————-
3. (Atlantic) Ottawa Senators 93 poäng

 

Kvarvarande schema för lagen:

Islanders: Borta mot Flyers, borta mot Penguins, hemma mot Blue Jackets.

Bruins: Borta mot Capitals, borta mot Panthers, borta mot Lightning.

Penguins: Borta mot Senators, hemma mot Islanders, borta mot Sabres.

Red Wings: Hemma mot Hurricanes, borta mot Canadiens, borta mot Hurricanes.

Senators: Hemma mot Penguins, borta mot Rangers, borta mot Flyers.

 

Vilka lag tror ni fixar biffen? Tar Senators en av dom kvarvarande platserna? På vems bekostnad?

 

Jag själv tror att alla favoriter pallar för trycket. Eller egentligen är det enda jag hoppas på att Boston klarar av det hela, resten får gå hur det vill. ;)

Det blir minst sagt måstematcher för Penguins som ska möta både Senators och Islanders. Lättast schema har nog Red Wings som ska möta Carolina två gånger.

 

Det här kommer bli sjukt spännande!

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar