X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

onsdag 21 februari 2024

HockeyHansson

Med Erik Hansson

27 augusti 2015

Vart står Färjestad?

En bild man gärna ser ofta

I min krönika som blev publicerad på Färjestads hemsida skrev jag att det känns som att vi har börjat på en ny, fräsch sida i boken som kallas Färjestad BK.

Detta var innan matchen mot Davos där FBK enligt dom flesta skulle visa var skåpet skulle stå den här säsongen. 0-4 i baken efter att ha släppt in ett mål i numerärt överläge 5 mot 3 och ett i numerärt överläge 5 mot 4 rimmade mindre bra. Man kände igen sig från förra säsongen rejält, en tråkig deja vu-känsla helt enkelt. Med så många nya spelare, spelare med kvalitet, så borde man kunna prestera bra mycket bättre än vad man gjorde i den matchen.

Säsongen har ju börjat, det är inte träningsmatcher längre även om CHL i mina ögon inte är en turnering att ta på allvar – än. Men faktum är ju att organisationen tar det här på största allvar, så någon fråga om att man tar CHL med en klackspark är det definitivt inte. Det stora frågetecknet den här säsongen enligt mig är ledarskapet. Är Tommy Samuelsson rätt man för jobbet? Det får han helt enkelt bevisa framöver.

 

Vad tycker jag om CHL då?

Så länge lagen som la grunden till det hela har en friplats och man tar in lag via wild card med mera istället för att låta det sportsliga resultatet bestämma vilka som ska vara med och inte kommer jag inte åka på några CHL-matcher. Förhoppningsvis, inom något eller några år, när turneringen stabiliserat sig både ekonomiskt och intressemässigt så vore det tjänstefel att inte låta det sportsliga avgöra vilka lag som är med i turneringen.

Som ett exempel så borde inte Färjestad vara med i turneringen det här året. Man kom sjua i serien och gick inte ens till slutspel. Glasklart att man inte borde vara med. Men eftersom man är ett av grundarlagen så har man en friplats. Jag förstår att det kanske behöver vara på det viset till en början, innan den här turneringen kommit igång på allvar. Men jag kommer aldrig gå på en CHL-match förrens man låter det sportsliga vara avgörande i vilka lag som är med.

 

Sen betyder inte det att jag inte vill se matcherna. Här får man se hur laget kuggar ihop (eller inte kuggar ihop) fram till det som är viktigast börjar, nämligen SHL. Så nu vankas det en returmatch mot Davos på deras hemmaplan imorgon kväll. Frågan är hur Färjestad svarar på debaclet från senast? För i ärlighetens namn såg det långt ifrån bra ut, speciellt från andra perioden till slutet.

 

Så för den intresserade, hur visas då matchen?

Det tog ett tag att klura ut det, men till slut fick man ett svar från Eurosports kundtjänst som löd såhär: Hej! Matcherna direktsänds på Eurosport Player (bonuskanal, okommenterat) och eftersänds på Eurosport 2 (med kommentatorer).

Så, vill man se det live i bra kvalitet måste man beställa ett abonnemang för 49 kr…Förhoppningsvis finns det någon fulstream man kan följa det på, annars får man vänta tills det sänds i efterhand på eurosport 2 med start klockan 22:30.

 

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar