X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

onsdag 21 februari 2024

HockeyHansson

Med Erik Hansson

31 mars 2015

Silly Season i full fart!

Robbie Earl välkomnas till Karlstad!

Sen senaste inlägget där jag länkade till mitt poddsnack med Philip, Fredrik och Stefan har Färjestad inte legat på latsidan.

Tre spelare är klara för klubben och det är anfallarna Robbie Earl och Johan Persson samt backen Tomas Skogs.

Earl har varit en pålitlig poängproducent i Schweiz dom fyra senaste säsongerna där han hamnat topp 15 i poängligan varje säsong. En på förhand väldigt spännande värvning som man har stora förhoppningar på inför nästa säsong. Dessutom kan det ju inte bli annat än bra när han gör mål i FBK-tröjan. Tänk er bara när speakern utbrister: “Färjestad utökar till 2-0 och målskytt är nummer (insert any number) ROBBIE – Och hela publiken svarar med ett värmländskt klingande “ÖÖL”. Hade ju varit pricken över i om man signat Jason Krog med så man får både ölen och krogen på isen! (Bara skämt med sista of course, Krog är för gammal.)

 

Idag blev det lart med dom andra två där Johan Persson är en väldigt anonym spelare för den stora publiken och även mig. Kontraktet är i form av en try-out så det återstår att se om han tar chansen. 15 mål och 13 assist på 52 matcher i Timrå är ju inga siffror som skrämmer slag på motståndarna direkt. Men förhoppningsvis kan han utvecklas på ett bra sätt och ta en ordinarie plats i laget. Upp till bevis helt enkelt!

 

Tomas Skogs är ju en rutinerad herre som varit på gång till Färjestad tidigare, men den gången blev det Örebro istället. Nu har han skrivit på för tre år där det sista är ett optionsår. Man vet ju vad man får av Skogs, vilket vi inte riktigt har vetat med spelare som vi värvat senaste två åren, där tänker jag på Lalonde, Jensen och Belle bland flera. En i första hand defensiv back som kommer att bli ett bra komplement till “Tolle” om nu, som det mesta tyder på, Anton Grundel lämnar.

 

Nu ska det in två backar och två forwards till. Jag hoppas på spetsvärvningar här. I första hand hoppas jag ju att Toni Rajala förlänger med FBK, där dröjer beslutet dock vilket är oroväckande. Mikael Johansson kommer inte att vara kvar i Rapperswil och det skulle vara en väldigt välkommen värvning i mina ögon. Så för min del hoppas jag att dom två tomma forwardsplatserna fylls ut i form av Rajala och Johansson. På backsidan så är det nu klart att Jonas Holös lämnar Lokomotiv Jaroslavl och det skulle vara ett ypperligt tillskott som den ena av två backplatser. Salmela får mer än gärna stanna också, och skulle det bli så hade jag varit riktigt nöjd med laget.

 

Återstår att se om förhoppningarna grusas eller inte framöver! Spännande som fan är det om inte annat!

 

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar