X

Spela hos Sveriges mobilcasino

Få 2000 kr välkomstbonus.
Spela ansvarsfullt 18+

Annons

lördag 20 april 2019

Opponerarn

Med Robert Linde

10 juni 2018

“Våga vara lite offensiva”

Tjo folkens!

VM på torsdag, så tänkte det var dags att titta in med mitt bidrag till VM-bubblan. Det här har ju trots allt blivit en mästerskapsblogg av rang. Vi minns bland annat fina spel på Wales från EM 2016 som gav lite kosing.
Jag är ju ett stort fan av udda spel och högoddsare, men har med åren blivit lite äldre och lite klokare, kanske också lite tråkigare. Men efter Sverige nu ju gjort sitt genrep med de två tråkigaste matcherna någonsin har ju Janne på ett ytterst märkligt sätt markerat att “Vi måste ju våga vara lite offensiva också, förstår du”, så kan jag ju inte låta bli att till VM “vara lite offensiv”. (Alternativ länk så ni inte missar den viktiga referensen.)

Ett roligt sätt att hitta högodds-spel på är ju att leta spel som sträcker sig över hela turneringen. Som vilka som står som vinnare, vem skyttekungen blir eller vem som blir turneringens spelare. I den sistnämnda kategorin, valde jag i EM 2016 mellan Hazard och Payet. Valet föll på Eden som tyvärr inte lyckades ta sig in i sin lustgård och Dmitri föll ju sen på målsnöret, ett mål i finalen och han hade kunnat sno titeln från Griezmann, som vann både bästa spelare och bästa målskytt. Jag kommer spela på både bästa målskytt och bästa spelare i år och även om det känns tråkigt, så tror jag faktiskt Griezmann försvarar en av titlarna, nämligen som skyttekung.

VM 2018: Bästa Målgörare: Antoine Griezmann – @13.00 (Bara Neymar och Messi har lägre odds)

Som bästa spelare vill jag verkligen spela Eden Hazard igen (@21.00), eftersom mitt Chelsea-hjärta för evigt förälskat sig i den lille belgiske bolltrollaren. Jag tror dessutom lite på Belgien som världsmästare (@12.00), vilket väl är mitt stora överraskningsspel. Och skulle Belgien vinna eller vara i final så lär ju Eden ha stor chans att vinna Guldbollen. Men jag lämnar det spelet för nu, med förra mästerskapets misslyckande i bakhuvudet.

Jag kommer nu inkalla min inre “Triss-Janne” och satsa offensivt. Eftersom Tyskland ju är en jävla evighetsmaskin och regerande världsmästare, tror jag de har ypperliga chanser att nå ännu en VM-final och jag ser i min spåkula, två “jokrar” som kommer ta dem dit.

VM 2018: Guldbollen (Turneringens bästa spelare):
Manuel Neuer – @51.00
Marco Reus – @81.00

Lugn nu, innan ni drar eller freakar ut, låt mig lägga några rader;
Ja, Neuer är en målvakt. Ja, han har inte spelat på hela säsongen. Men han är också den enda målvakt som varit nära att vinna Ballon D’or sen Buffon kom 2a 2006, just efter ha räddat ett VM-guld till sitt Italien. Neuer är nu tillbaka och har spelat 90+45 i Tysklands två genrep och ser ut att starta första VM-matchen. Som jag sa förut, tror Tyskland kan nå final, med tiden kommer bara Neuer att växa och i form är han världens bästa målvakt. Hummels och Boateng är svajiga i sina stunder, med hög backlinje som vi sett både i landslaget och i Bayern och där kommer sweeper-keepern nummer ett ut och räddar dem, vilket gör att han också kommer synas mer och få en viktigare roll än målvakter kanske annars har.
Minst en av Tysklands slutspelsmatcher kommer gå till straffläggning, säg finalen, Manuel räddar och blir VM’s kung.

Marco då, Reus, spelar ju för samma nation, så hypotetiskt har vi ju redan Tyskland i final. Reus avslutade säsongen fantastiskt med Dortmund och kommer nu äntligen få sin revansch, efter alla jävla piss-skador.
Helvete vad bra han är i sina stunder och som han med Draxler och Özil kommer skina på rysk mark.
5 mål, 3 assist, avgör VM-finalen och tar av sig masken och visar sig vara Götze in disguise.
(Tror du mig inte, googla och du får svaret.)

För fler galna tips, smala referenser och roliga länkar, följ mig här under VM, så kommer vi ha jävligt kul ihop.
För precis som i Kolla Svenskens intro så “Känner ni vibbarna åååh” och i Hamréns ord så; “Tillsammans är vi JÄVLIGT starka”.

Vänta er mer från just den podden framöver och såklart mer från fantasy #VMElvan.

Pusshej.

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar