X

Spela hos Sveriges mobilcasino

Få 2000 kr välkomstbonus.
Spela ansvarsfullt 18+

Annons

måndag 9 december 2019

Opponerarn

Med Robert Linde

17 juni 2018

Världens sämsta straffskytt är världens bästa spelare

Well…Messi jagade Ronaldo till en början i alla fall.
Efter Agueros 1-0 mål, trodde man Argentina skulle vinna ganska komfortabelt mot ett något virrigt och extremt lågt stående Island. Men Island är ju Island va, vulkanen gick varmt på läktaren och de togs tillbaka till EM 2016 och blev samma jävla älskvärda grislag igen. Halfredsson och Bjarnarson låg som iglar på Messi och det belönade sig, eftersom resten av Argentinas spelare inte gjorde ett jota.

Det är lätt att kasta skit på Messi och hylla Island efter en sån här match. Men det var ju framförallt resten av spelarna i Argentina och tränaren som var dåliga, konstiga spelarval och byten, väldigt märkligt och passivt spel och virrigt försvarsspel, såg ingen tydlig spelidé och heller inte några förändringar.
Man väntade bara på att Messi skulle göra det liksom…
Och han försökte ju och han skapade rätt mycket, fann luckor som ingen annan, sen kom straffen.

Glad för mitt spels skull, (Ja om ni inte fattat det än så är det här en följeblogg, där det gäller att ha läst avsnittet innan likt vilken bra serie som helst.) när Messi självklart är den som stegar upp för och ta straffen, men samtidigt nervös och förtvivlad över att det är han som tar den.
Även om Messi satt en jävla massa straffar, måste han nog ändå vara en av dem som bränt allra flest.
Frågan är om det är han själv som envisas att ta allt, eller om Argentina fungerar ungefär som Sverige med Zlatan, att det inte finns något annat val, det är han som måste göra allt, alla förväntar sig det, alla kräver det.
Ingen annan vågar eller får kliva fram.


Allt går så jävla snabbt nuförtiden, memes är uppe och snurrar direkt, alla vet redan hur straffen slutar, det kan ingen undgå, allt rapporteras överallt, den här videon lades upp för 8 timmar sen.

Man snackade en del om Ronaldos psyke efter han i fredags gjort ett hattrick när han bara timmar innan matchen fällts för skattesmitning, inget rubbar honom, han är en maskin.
Känslan tidigare har också varit att Messi är en maskin. Under Copa America Centenario, 2016 dömdes ju han för skattesmitning. De här lirarna har liksom alltid fortsatt leverera, MEN…
Messi brände ju den straffen också, i Centenario-finalen, det blev hans tredje tunga finalförlust med sitt landslag på tre år och han slutade till och med i landslaget efter det, så då verkade han sannerligen vara mänsklig.
Och nu är vi där igen, med de här straffmissarna och psyket, som trots allt verkar svagare hos Leo än hos Cristiano.
För efter straffmissen igår tyckte jag han såg märkbart konfunderad ut och tycktes inte längre se så intresserad av att göra mål och att jaga Ronaldo.
Så nu när jag fattat en kort historia långt, låt oss gå vidare till resten av spelen…

Peru-Danmark lirade ju sen, inte den roligaste matchen man sett.
Många kanske lite överraskade över Peru, men jag har självklart koll på att det är grabbar som kan spela fotboll.
Göra mål kunde de ju dessvärre icke och det hade jag inte koll på.
Danskarna vann trots en svag insats och lär ta sig vidare, grattis era svin.
2 av 3 spel i kras.

Kroatien-Nigeria avslutade kvällen och som jag nämnde igår fick jag i mig en öl och det räckte för att jag skulle lulla till och gå lös på ett hörnspel på live’n, som förstås sket sig.
Ordinarie nyktertips på Kroatien att vinna och över 3,5 mål, borde ju fan ha suttit!
Var väl aldrig något snack egentligen om vilka som skulle vinna när matchen väl blåsts igång, men att Nigeria skulle gå mållösa, det hade jag inte förväntat mig. Som Chelseafan vet jag ju att Moses inte kan få in ett jävla inlägg hur mycket han än försöker, men hade förväntat mig att se mer av Mikel, Ighalo, Iheanacho och Musa.
HATTRICK! I torskade spel, 3 av 3. Yeeyy, följ mig osv… hehe.

Deppiga för er var ju att det enda spel jag satte var det jag inte berättade för er.
Så berättar det för er nu så ni i alla fall ser att det finns lite bettingförmåga i denna grabb för vidare speltips under turneringen.

I skrivande stund börjar nu startelvorna rulla in för dagens första match, Costa Rica vs Serbien, och då är det dags att börja titta på dagens första bettips. Det blir en dubbel:

Båda lagen gör mål och över 2.5 mål i matchen @3.25
Över 10 hörnor i matchen @2.37
Dubbel: @7.71

Bägge lagen gillar fasta och har varit rätt bra på det.
Planen har också många duktiga yttrar som gillar att utmana och slå inlägg.
Ljajic, Tadic, Ruiz, Venegas.
Costa Rica har haft det lite tuffare än vanligt med målskyttet senaste året men brukar steppa upp lagom till VM-premiären. Vi minns såklart 4-2 förlusten mot Tyskland 2006 och 3-1 segern mot Uruguay 2014.
Serbien har inte så bra VM-facit, men är ett nytt lag nu, med spelare i form som Mitrovic och förstås SMS, Mr. Milinkovic-Savic, monstret.

Att det blir en del hörnor och mål i matcherna, har hittills varit spelvärt i VM och det kommer fortsätta så, framförallt idag.

To be continued…

Pusshej!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar