X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Fussball und so weiter

Med Filip Wollin

10 maj 2014

#4 – Vem är jag?

Trots att ledtrådarna var begränsade och något svårare än tidigare så kom det rätta svaret på förra veckans spelare in relativt tidigt, och för den som inte vet vem det var så kan jag tala om att det var Manchester Uniteds Wayne Rooney. Jag kan garantera att det inte kommer att bli lätt den här veckan, och jag tvivlar faktiskt på att det är någon som kommer att knäcka vilken fotbollsspelare det är som berättar om sig själv. I vanlig ordning så är det bara till att gissa i kommentarsfältet nedanför så fort som ni tror att ni har det rätta svaret. Lycka till!

 

———-

 

Jag befinner mig i slutet av min karriär då jag troligtvis gör min sista säsong som fotbollsspelare på elitnivå. Efter att ha representerat nio stycken olika klubbar fördelat på tre länder så är jag nu tillbaka i mitt hemland, och jag arbetar även som sportchef i den klubb som jag spelar för.

Som en liten grabb så var min största dröm här i livet att få spela för Sheffield United, men så blev det aldrig. Istället så har jag spelat tillsammans med några av världens bästa fotbollsspelare där Diego Maradona förmodligen är den störste.

I slutet av 90-talet så blev jag utlandsproffs, där min förste tränare faktiskt var svensk. Jag gjorde stor succé och stannade i samma land i fem år, men spelade för tre olika klubbar under min tid där. Sedan så bar det av norrut då en av världens mest framgångsrika klubbar köpte mig för en rekordstor summa. Jag lyckades dock aldrig där, och ses idag som en av de största flopparna någonsin. Istället så fick jag prova lyckan hos en ligakonkurrent, men det blev inte mer än sju matcher där innan jag återvände till det land jag tidigare spelade i.

Sedan 2006 så är jag tillbaka i mitt hemland igen och här lär jag stanna ett bra tag framöver. Jag tillhörde landslaget i nästan 15 år, men för drygt fyra år sedan så valde jag att avsluta min landslagskarriär efter lite mer än 70 framträdanden.

Mitt smeknamn har anspelningar på högtiden ”Halloween”, ett smeknamn som jag har fått efter min pappa som också var en framgångsrik fotbollsspelare.

Vem är jag?

 

Auf Wiedersehen!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar