X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Fussball und so weiter

Med Filip Wollin

25 juli 2014

#6 – Vem är jag?

Det var ett bra tag sedan sist, men nu så är det äntligen dags igen! Efter ett flertal på tok för lätta spelarpresentationer så drog jag till med en klurig en senast, och det tog något längre tid än vanligtvis innan ni kläckte vem det var som dolde sig bakom ledtrådarna. Det rätta svaret var David Bentley, som nyligen avslutade sin karriär som professionell fotbollsspelare efter att ha tappat motivationen. Vi kör vidare med en förhöjd svårighetsgrad även den här gången då den här spelaren verkligen inte har lämnat många ledtrådar. Vi får väl se om det finns någon som har det som krävs för att lyckas knäcka vem det är som pratar om sig själv och sin karriär. Lycka till!

———-

Jag är en spelare som har varit med i branschen under ett ganska så bra tag nu, men troligtvis så har jag minst två säsonger kvar att ge innan jag funderar på att lägga skorna på hyllan för gott.

Redan som 18-åring så signerade jag mitt första proffskontrakt, och jag stannade i den klubben fram till 2003 innan jag gick till en ligakonkurrent till priset av en miljon euro. Det blev tre succéfyllda säsonger där, då jag bland annat blev skyttekung med 29 fullträffar säsongen 2005/06, innan jag lämnade mitt hemland för att prova vingarna i en toppklubb i Premier League, som betalade hela 18 miljoner euro för att få loss mig. Där så blev jag snabbt en publikfavorit, och trots min ursprungsposition som yttermittfältare så fick jag till en början allt som oftast spela som anfallare, en position som jag också behärskar bra.

Efter totalt sex säsonger, men både bra och mindre bra prestationer, så skildes jag och den engelska storklubben åt då jag flyttade till varmare breddgrader. Där så bär jag tröja nummer elva och är en av nyckelspelarna som var med och vann ligan under den gångna säsongen, vilket för övrigt var min första ligatitel någonsin i karriären.

I år så är det tio år sedan jag gjorde min debut i landslaget, och sammanlagt så har det blivit strax över 100 landskamper under årens gång. Så sent som för några veckor sedan så spelade jag min senaste landskamp, och det arenan Brasilia.

Under de senaste två åren så har jag ständigt ryktats vara på Manchester Uniteds inköpslista, trots min tidigare klubbhistorik. Då Louis van Gaal, som är en bekant tränare för mig, nyligen har tagit över rodret där så har ryktena inte direkt minskat, men många hade förmodligen höjt på ögonbrynen om jag spelat mina hemmamatcher på Old Trafford kommande säsong.

Vem är jag?

 

Auf Wiedersehen!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar