X

200% BONUS
Sätt in 500 kr och få 1500 kr att spela för

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

onsdag 21 februari 2024

Fussball und so weiter

Med Filip Wollin

12 juni 2014

Fem favoriter i VM

Det är inte många timmar kvar nu, och snacka om att jag är redo. Väntan har varit olidlig, men ikväll så drar det äntligen igång – VM i Brasilien. Det var ett bra tag sedan som jag såg fram emot ett mästerskap så som jag gör nu, och det trots att skadorna har haglat kring flera av stjärnspelarna. Som en uppladdning inför sommarens stora fotbollsfest så har jag listat mina fem favoriter i VM i form av spelare, lag och annat.

 

Tim Cahill

Det är inte ofta som jag får se min favoritspelare spela någon fotboll länge sedan han lämnade England och Everton för spel i MLS där han representerar New York Red Bulls. Cahill är en fantastisk spelare, där han främst är känd för att vara stark på huvudet trots att han är ganska så kort i rocken. Även utanför planen så är han fantastisk då han är väldigt engagerad i välgörenhetsprojekt som har med barn att göra. Om mindre än två dagar så får jag äntligen så honom spela igen, och jag rekommenderar er alla att spana in nummer fyra i Australien.

Australien

Mitt favoritlandslag är Australien, och så har det alltid varit. Jag har ingen som helst koppling till landet och jag har inte ens varit där, men ändå så känner jag starkt för dem när det kommer till fotbollen. I vanlig ordning så är man nederlagstippade i samtliga matcher, och det är minst sagt en tuff grupp med Spanien, Holland och Chile som man har hamnat i. Ytterst lite talar för något slutspel, men det ska ändå bli kul att få se Australien spela fotboll igen – någonting man gör på tok för sällan.

Holland

Ett annat favoritgäng till mig är Holland. Det verkar som om att de färgstarka lagen tilltalar mig, eller så handlar det om att spelare som Rafael van der Vaart och Nigel de Jong är holländare. Hur som helst så ska det bli superkul att få se om ”Oranje” kan revanschera sig sedan fiaskomästerskapet för två år sedan där man inte vann så mycket som en match. Truppen är något föryngrad denna gång, och jag tror att Louis van Gaal vet vad som krävs för att nå framgångar i Brasilien.

Grupp G

Det finns många grupper som är spännande och intressanta, men den grupp som jag håller högst är Grupp G med Tyskland, Portugal, Ghana och USA. På förhand så känns Tyskland som givna gruppvinnare, men kommer det verkligen att bli så lätt? Portugal har spelare som kan avgöra matcher på egen hand, Ghana är ett sammansvetsat lag som aldrig ger upp medan USA har växt sig större och större under åren, och redan nu så flaggar jag för att ”jänkarna” kan komma att bli turneringens stora utropstecken.

Belgien

Jag vill inte påstå att jag håller på Belgien, men jag måste erkänna att jag är förtjust i ett flertal av spelarna som är uttagna i VM-truppen. Förväntningarna är höga på de ”röda djävularna”, och sett till deras grupp så tror jag på ett vidareavancemang. För dig som vill kolla på en händelserik fotboll med mycket offensiv i så kan jag rekommendera Belgiens matcher.

 

Auf Wiedersehen!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar