X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Fussball und so weiter

Med Filip Wollin

30 juli 2014

Det snurrar på i hettan

Lite mer än en vecka har passerat sedan senast. Sommarhettan ligger kvar över Skåne och man börjar otroligt nog att längta efter ösregn och småkyliga dagar. Kreativiteten ligger just nu på noll. Det enda jag fokuserar på är hur jag ska kunna få det svalare i min lägenhet, som badar i sol under dagarna vilket gör att här är runt 40 grader inne på dagarna och drygt tio grader svalare nattetid. Tur är i alla fall att man bor ett par minuter från havet vilket gör att man kan svalka av sig på kvällarna.

***

I lördags så var jag i Malmö och såg när Malmö FF vände och vann mot Kalmar FF. De regerande mästarna ser alltjämt ut att få behålla Lennart Johanssons pokal åtminstone ett år till, såvida man inte säljer någon av sina nyckelspelare vilket kan bli ödesdigert. Det har vi sett förr när det gäller Allsvenskan, tyvärr.

***

På tal om MFF så fick man igår stryk med 4-2 av Sparta Prag i Champions League-kvalet. På Twitter så var skadeglädjen stor, men jag tror faktiskt på vidareavancemang. Får vibbar från matchen mot Dinamo Zagreb, 2011, då man var en rensning på mållinjen ifrån spel i fotbollens finaste turnering. Inte missar man väl chansen en gång till? 2-0 känns verkligen inte omöjligt.

***

Jag hann även med att se lite tysk fotboll i helgen som gick i form av Telekom Cup 2014, där Bayern München, HSV, Wolfsburg och Borussia Mönchengladbach deltog. Föga överraskande så gick Bayern och vann hela turneringen där Robert Lewandowski var den stora stjärnan. Annars så var det faktiskt HSV som imponerade på mig. Mirko Slomka verkar äntligen ha fått fart i krisklubben som går mot ljusare tider igen. Turneringen största besvikelse heter tyvärr Thorgan Hazard.

***

Erton Fejzullahu (kommer aldrig lära mig att uttala det namnet rätt) valde Kina framför Sverige. Kan på sätt och vis förstå honom, men Kina? Det som är det märkligaste i det hela är att det rör sig om ett lån, mitt i säsongen. Är verkligen Pelle Olsson rätt man att leda Djurgården? Börjar tappa tron på honom.

***

Hammarby ser äntligen ut att vara på rätt spår. Tar man klivet upp i år? Jag tror det. Nanne Bergstrand vet hur man handskas med en klubb i gungning, men fansen måste förstå att saker och ting tar sin tid. Linus Hallenius känns som ett härligt tillskott, ska bli kul att se om han kan få fart på karriären igen.

***

Träningsmatcher och transferkarusellen snurrar på. Älskar att det varje dag, varje timme, går att läsa om någonting nytt. Om en månad så kommer det smälla till rejält. Längtar redan.

***

Till helgen så drar jag upp till Falkenberg. Har inte varit där på några år nu, så det ska bli ett kärt återseende. Självklart så ska jag passa på att se Falkenbergs FF – Malmö FF innan skutan styr vidare mot Göteborg för en trevlig utekväll.

***

Känner mig ganska så nöjd med livet just nu. Har alltid varit förälskad i sensommaren, och man märker att det börjar gå ditåt nu. Kvällarna blir mörkare och den värsta turistinvasionen har (förmodligen) lagt sig. Förhoppningsvis så börjar snart värmen också ge med sig så att man kan bli en människa igen.

 

Tills nästa gång, ha det bäst och njut av sommaren!

 

Auf Wiedersehen!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar