X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Hockey med Vilson

Med Marcus Vilson

15 april 2014

Idag börjar det!

Idag börjar det! Det vi alla har väntat på. De regerande svenska mästarna Skellefteå tar sig an utmanarna Färjestad i den första av sju finalmatcher. Pucken släpps i Skellefteå Kraft Arena kl. 19.00 och det är väl inte mycket som talar för att gästerna från Karlstad ska kunna hota hemmalaget. Eller? 

Under grundserien möttes lagen vid fem tillfällen som regelboken lyder och nu ska man dessutom drabbas samman i bäst av sju matcher. Dock tror jag inte att det kommer att tvingas till en sjunde och avgörande, utan Skellefteå bör ta revansch efter nederlaget säsongen 2010/11. Färjestad vann då med hela 4-1 i matchserien och min känsla är att det kommer vara motsatta siffror denna gång.

Jag har skrivit det tidigare och säger det igen, kan Skellefteå bara hålla sin defensiv än tajtare, så tar klubben sin andra raka titel. Det gäller att man plockar Per Åslund, Milan Gulas, Rikard Wallin, Magnus Nygren och Jack Connolly. Man måste också hålla ögonen på den ständige retstickan Christian Berglund, som är en vandrande orolighet runt motståndarnas kasse.

Lagen har alltså mötts vid fem tillfällen under säsongen. Skellefteå har vunnit två bataljer under ordinarie speltid och tre har tvingats att avgöras efter straffläggning, vilket säger en hel del om lagens interna möten under grundserien. Men nu är det helt andra regler som gäller.

Allting ställs på sin spets och vi måste göra allt som vi gjort i seriespelet lika bra och lite bättre för att lyckas
-Jimmie Ericsson, Forward Skellefteå AIK till webb-tv

Om man läser intervjuerna på SHL:s hemsida, känns det som att Skellefteå kommer med en helt annan syn på finalserien än vad gästernas tränare Leif Carlsson vill ge uttryck för på Färjestads webb-tv: –” vi ska njuta av varje sekund.”
Frågan är vilken av dessa filosofier som är bäst för sitt lag.

Jag tror nog att Färjestad har en mer allvarlig syn på finalserien än vad man vill ge uttryck för. Man kommer att få slå ur underläge och vara nederlagstippat. Men som tränare Carlsson sa: -“Vi har två veckor framför oss av mycket hårt arbete där vi måste vara hundraprocentiga för att ha en chans att besegra Skellefteå.”

Ska man kunna rubba jätten Skellefteå, måste man få bukt med dess offensiv. Det gäller att vara med från början och få stopp på en radda av spelare. Man måste hålla defensiven tajt, möta Skellefteå högt upp i banan och vara aggressiva på sina motståndare. Minsta lilla man ger till skänks, är det kört. För är det något vi alla vet, så är det att Skellefteå hugger som kobror när de får tillfällen. Pettersson-Wentzel måste få hjälp av sina rutinerade backar om detta ska vägen.

Nu är det visserligen bara match ett på schemat, men jag tror nog att vi redan i kväll kan se vilket håll denna matchserie kommer att luta. Pucken släpps som sagt kl. 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och matchen sänds på Kanal 5. Jag om någon, tänker inte missa detta.

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar