X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Hockey med Vilson

Med Marcus Vilson

21 april 2014

Bruins maskin kom igång!

Foto: nhlwallpapers10.net

Gårdagens möte mellan Bruins och Red Wings visade prov på en sak, att Bruins maskineri nu verkar kommit igång. Ett kokande TD Garden fick se sitt älskade Boston Bruins spela ut Detroit i en riktigt rolig match, där Bruins gick vinnande ur striden med hela 4-1. 

Boston förlorade det första mötet lagen emellan natten till lördag, då Detroits kanske viktigaste spelare Pavel Datsyuk avgjorde. Men igår var det andra tongångar och Bruins visade att gästerna inte hade något att hämta i TD Garden. Efter den första perioden ledde hemmalaget med 2-0 efter mål av Reilly Smith och Justin Florek. Boston dominerade den första akten, trots att Detroits Johan Franzén höll på att ge gästerna ledningen redan efter 43 sekunder. Bruins vaknade till ca 6 minuter in och man tog över resterande delen av akten. Tuuka Rask storspelade och han fick bra hjälp av defensiven.

Sometimes all it takes is a lucky bounce
-Milan Lucic, Forward Boston Bruins

Detroits målvakt Howard stod för matchens dråplighet när han skulle spela ut pucken till backen Smith. Smith var inte alls med på passningen och pucken studsade på hans ben och Justin Florek kunde slå in sitt första mål i öppen kasse.

I den andra perioden var matchbilden helt omvänd och det var istället Detroit som tog över taktpinnen. Gästerna var aggressivare, spelade mer fysiskt och åkte mer skridskor. I den offensiva zonen var man mer rörliga och testade Rask vid ett flertal tillfällen. Dock hade man svårt stora stunder att ta sig hela vägen in, eftersom Bruins ledda av kapten Chara gjorde det svårt för dem. Men man skulle, apropå lyckostudsar, komma att reducera. Helm drog iväg ett handledsskott som studsade upp på Glendenings klubba och vidare upp på handsken och in bakom Rask. Detta gav dock ingen direkt effekt för gästerna, utan i slutet av perioden utökade Milan Lucic ledningen till 3-1 för sitt Bruins.

Den tredje perioden ökade Bruins återigen takten och man gjorde genom kapten Chara även 4-1 i powerplay. Vilket också blev resultatet när hesa Fredrik ljöd. Bruins visade prov på styrka i den här matchen och trots spelmässigt övertag för Detroit i mittakten, stod man emot bra och visade att gästerna inte hade något att hämta denna kväll. Defensiven fungerade, offensiven likaså, Tuuka Rask storspelade, publiken var med och coach Julien var aktiv i båset. Jag tänker speciellt på en sak när det kommer till Juliens aktiva del. Milan Lucic var riktigt upprörd när Bruins fick ett mål bortdömt i slutet av matchen och när han kom ut i båset var det just Julien som lugnade ner honom. Respekt!

Matchserien fortsätter nu i Detroit och som Black & Gold spelade i gårdagens match, känns det som att maskineriet nu kommit igång. Med detta som avslutning säger jag bara: GOO BRUINS!!!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar