X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Hockey med Vilson

Med Marcus Vilson

3 maj 2014

Derbydags på Stadsparksvallen och lite annat!

Foto: fotbollz.se

I dag smäller det på Stadsparksvallen i Jönköping då bygdens två stora lag Jönköping Södra och Husqvarna FF drabbas samman i en stenhård tillställning. Endast ett fåtal platser finns kvar, så vi kan räkna med att det blir en skön stämning i solen under lördagseftermiddagen. Det är med andra ord derbydags!

Under min ungdom spelade jag fotboll på en lägre nivå uppe i Norrland och laget var Resele IF, som då låg i division 4. Jag spelade hockey och innebandy på vintern och fotboll på sommaren. Men sedan jag skadade mitt knä och därmed tvingades att avsluta min karriär, är det egentligen bara ishockeyn som har varit mitt livs passion. Fotbollen har kommit i skymundan betydligt, men är nu i rampljuset bredvid hockeyn.

Idag ska jag alltså då på mitt livs första superettan match och vad kan då vara bättre än att välja ett derby. Men jag ska inte bara dit som intressent, utan jag har ytterligare ett syfte till besöket. Då jag inte varit på en fotbollsmatch sedan 1993 (21 år), ska det bli väldigt intressant att se hur fotbollen idag ser ut och känns live. Precis som när jag var på min första SHL match för många år sedan, kommer jag att insupa atmosfären runt detta evenemang och sedermera analysera detta :-)

Men analyseringen av derbymatchen kommer att få stå åt sidan ett par timmar, då jag lägligt kommer att vara hemma lagom till att pucken släpps i det andra mötet i TD Garden. Boston Bruins tar återigen emot Montreal Canadiens i ett stenhårt möte och jag tror att vi kommer att få se ett helt annat Bruins idag. Tuukka Rask är en av de som har varit mest besviken efter sin insats senast och jag hoppas verkligen att han tar sig i kragen och inte tänker för mycket på det utan spelar avslappnat. Men det var inte Bruins eller matchen i sig som var det stora samtalsämnet i efterspelet.

Rasismen är något som inte kan, ska, vill eller kommer tolereras i sportens värld. Inte heller kommer vi att acceptera detta i någon annan del i världen heller givetvis. Men det är fruktansvärt tråkigt när det sker. Som i detta fallet med P.K Subban. Subban stod med sina två mål för en stark insats, när Canadiens i den andra övertidsperioden besegrade Bruins senast. Jag är Bruins fan och mitt hjärta blöder Black & Gold, men jag uttrycker min besvikelse över en förlust på helt andra vis än vad som nu skett. Jag läste att det på Twitter förekommit mer än 17 000 nedsättande kommentarer om P.K Subban och det är inte på något vis acceptabelt. Bruins har tydligt visat att man tar avstånd från detta och organisationens president Cam Neely sa följande till hemsidan:

“The racist, classless views expressed by an ignorant group of individuals following Thursday’s game via digital media are in no way a reflection of anyone associated with the Bruins organization.”

Med dessa ord avrundar jag detta inlägg och önskar er alla en trevlig sportdag!

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar