X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Hockey med Vilson

Med Marcus Vilson

21 april 2014

Skellefteå avgör idag!

När Skellefteå idag kommer på besök i Löfbergs Lila Arena, gör man det med en 3-0 ledning i finalserien. Inget lag i den svenska hockey historien har lyckats att vända ett sådant underläge och så kommer inte att ske idag heller. Skellefteå avgör idag!

 

Det är ett urstarkt Skellefteå som kommer till spel i den fjärde finalmatchen idag och man gör det som sagt med en 3-0 ledning i ryggen. Färjestad har i tre raka matcher utklassat Karlstad-laget spelmässigt och man har totalt 17-3 (+14) i målskillnad. Makalöst!

Många är de som anser att Skellefteå har en tunn backbesättning och visst kan jag hålla med…delvis. I det här läget spelar det dock ingen roll, då man har forwards som hela tiden jobbar hem och hjälper sina kamrater. Defensiven är snabb-skrinnande och otroligt rörliga i sitt spel och man står allt som oftast i de rätta lägena. Vilket gör det svårt för kaffepojkarna från Karlstad att komma till. Och inte har det blivit lättare av att Markus Svensson i Skellefteås kasse har växt match för match och spelat riktigt bra.

otroligt mentalt viktigt
-Radek Hamr, Assisterande Tränare Färjestad

Färjestad har i de två senaste matcherna försökt att reta upp Skellefteå och få dem ur balans, men inte ens detta har hjälpt. Så frågan kvarstår fortfarande: VAD ska man ta sig till för att rubba jätten från Norrland?
Färjestads assisterande tränare Radek Hamr sa på presskonferensen senast, att det är otroligt mentalt viktigt hur Färjestad startar matchen de första tio minuterna. Jag ställer mig frågan, resterande 50 då?

Hockey handlar om att arbeta stenhårt i 60 minuter och inget annat. Man kan inte,som man gjorde senast, ge upp efter en period. Alla säger de samma sak i organisationen: –“Vi ska spela för klubbmärket och hjärtat.” Det är dags att visa detta nu Färjestad!

Skellefteå kommer att avgöra idag och man kommer att göra det med stil också.

Pucken släpps i Löfbergs Lila Arena kl. 17.00 och för er som inte kan ta er till Karlstad för en kopp kaffe, visas matchen på Kanal 5 med sändningsstart kl. 16.30.

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar