X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

26 november 2015

Kvällen Malmö vill glömma kommer stå i historieböckerna

Man kan inte ta Malmö ur Zlatan, men man kan definitivt ta Zlatan ur Malmö.

Det fick vi se i den tredje minuten. Fjortonde minuten. Speciellt i den femtio minuten. Sextioåttonde minuten och i den åttioandra minuten. Malmö FF tog emot Paris Saint-Germain och förlorade med 0-5. Malmö FF tog emot Zlatan, och Zlatan levererade på alla tänkbara nivåer och plan. I matchminut 50 fick han göra mål på sin gamla hemmaarena, och i matchminut 85 byttes han ut och klev av med en hel arena som stod upp och gav honom en stående ovation. Zlatan var hemma ikväll.

Hela uppladdningen för matchen har varit ett enda enormt PR-jippo med Zlatan som bokade Stortorget, som i sin tur hade 8.000 besökare ikväll, och jag börjar undra om allt tjo och tjim kring kung Z kan fått Malmö FF ur balans. Ärligt talat, PSG var den givna vinnaren ikväll och ja, PSG är ett bättre lag, men det här blev så himla tokigt för hemmalaget. Tanken var att det skulle bli en stor folkfest, och det blev det på ett sätt, men för MFF som lag så föll det helt platt. Redan innan en kvart var spelad så låg man under med 2 mål. Och det var inte slut där.

Marcus Rosenberg. Om Zlatan log bredare än vanligt idag efter matchen och hade en av sina bästa kvällar i karriären, så tror jag Marcus Rosenberg hade en av sina sämre. Inga mål, missad straff och gult kort som leder till avstängning i sista gruppspelsmatchen mot Real Madrid. Han såg helt förstörd ut efter matchen. Förutom straffen, så hade Berget MFF’s bästa chans, och några chanser till som de skapade, men det blev bara inget utav det. PSG’s försvar med Silva som den evige stöttepelare och Trapp i målet som tog några vassa räddningar gjorde det omöjligt för Malmö att komma igenom maskorna.

PSG tog däremot tillvara på sina chanser. Rabiot fick scora i tredje minuten, Di Maria hetsade MFF klacken, Zlatan gjorde det han skulle och Lucas gjorde en “Zlatan”-frispark och så satt PSG en riktig high five. Att Zlatan gav bort frisparken till Lucas visade sig inte vara en så tokig idé trots allt. Lucas har ju lärt sig från den bästa.

Den bästa. Zlatan. Ikväll var han en frontfigur, en ledare och en lagspelare. Han öppnade upp ytor, delade ut bollar, gav perfekta uppspel och var rörlig. Och gjorde mål. Det är otroligt att se hur mycket han fortfarande vill utvecklas, och faktiskt gör det. Han vill alltid bli bättre, och han fortsätter visa oss varför han förtjänar all uppmärksamhet i vårt avlånga mellanmjölksland och runt om i världen. Han är en av de största vi haft, en av de största vi har, en av de största vi kommer ha.  Alla journalister som tycker det är för mycket smörande för honom – gå och lägg er. Vår största stjärna ska hyllas. Ikväll skrev han in denna kväll i historieböckerna. Den kvällen Zlatan kom hem till Malmö. Den kvällen när hela Malmö sjöng. Den kvällen som kom att bli den kväll Malmö, iaf alla MFF fans, kanske helst av allt vill glömma bort hände. Att en enda man har den kraften. Det är mäktigt.

Tack för underhållningen PSG och tack för showen Zlatan! Kan du inte bara ta den där CL-bucklan nu?

/Soccerflickan

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar