X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

2 juli 2016

Vem kan skrälla högst?

I EM skräller det titt som tätt just nu! Åttondelarna bjöd på högt och lågt. Wales-Nordirland var ett sömnpiller. Somnade faktiskt på riktigt. Jag hade höga förhoppningar på Kroatien-Portugal, men matchen föll platt, och portugiserna gick vidare efter en sen, och tråkig, frälsning av Quaresma.

Det var istället kul att se en repris från förra EM’s final; Italien-Spanien. Skillnaden var att denna gång slog Italien ut mästarna, och det med besked. Redan när Gli Azzuri sjöng/skrek nationalsången kände jag att det här tillfället kommer italienarna ta. Det gjorde dem. Buffon var den sedvanliga klippan i målet och de andra i laget gjorde precis vad de skulle. Offensiva när de behövde och defensiva när de ville. Spanien var blekt och Del Bosque tackade för sig efter matchen. Nu behövs ny kraft till det spanska landslaget om de ska få sola sig i glansen igen.

Belgien med fanbäraren Eden Hazard hade lekstuga mot Ungern. Speciellt de sista tjugo minuterna var totalt och målrikt fotbollgodis. En riktig stormatch som bådade gott inför kvartsfinalen. Trodde jag och de flesta andra. Vi återkommer till det. För den stora skrällen har vi inte nämt än.

Skrällen med stort S stod Lars Lagerbäck och hans isländska vikingar för. Landet med 300.000-isch invånare, som aldrig tidigare gjort avtryck i fotboll, slog ut the mighty fotbollsnationen England. Island spelade intressant, bestämt och kvickt, och vann med 2-1 som ett riktigt lag. En vinst som fick världens alla löp att bubbla över, likt Eyjafjallajökull, Islands femte största glaciär som hade utbrott 2010. Lyckorop (eller dödsskrik som isländska kommentatorn) över Island. Sågningar över England och Hodgson, med det som blev hans sista landskamp som Englands förbundskapten. Han tackade för sig efter fiaskot med det som såg ut som ett förskrivet tal, vilket är lite underligt. Jag ska inte komma här och kärleksförklara mig för Lagerbäck, då jag svurit över honom från Sverige-tiden, men jag måste ge honom att han gjort magi uppe på Island. Det är otroligt mäktigt att komma till EM som totala underdogs, och bara leverera och överraska gång på gång. Respekt ska han ha den där, Lasse.

Två av fyra kvartar är klara och tyvärr lyckades Portugal nästla sig vidare. Igen. De har verkligen inte spelat sig fram värdigt, och jag hoppades att Polen skulle slå ut dem. Men icke. På straffar så tog sig Cristiano med team vidare och de fortsätter sin kryssning (bortsett från 1-0 mot Kroatien) till semi. Ronaldo har inte lyst än, och mot Polen missade han till och med bollen framför öppet mål, trots att han hade tid på sig. Det är inte likt den fotbollsdiva. Kommer han fram i semi? Kommer vi få se Ronaldo-magi? Vi får vänta och se, tills de möter nästa skräll-lag.

De möter nämligen Wales som helt otippat vann mot Belgien igår! Belgien som hade haft en fantastisk åttondel mot Ungern åkte på stryk mot benhårda Wales. Sverige-dödaren Nainggolan sköt en helt fantastiskt raket som gick förbi Hennessey som ett skott, och det såg ut som att Belgien skulle dansa igenom denna match som sist mot Ungern. Tji fick dem.

Wales tog över matchen och Ramsay var inblandad när Ashley Williams kvitterade till 1-1 och Wales slutade inte där. Kontraktslösa Ha Robson-Kanu blev hjälte efter mål och snygga anfallet som ledde till 2-1 och Sam Vokes satte spiken i kistan i 85:e minuten med 3-1. Snipp snapp slut så var Belgiens saga slut. Wales, detta benhårda monster, kommer tyvärr få spela semi utan sin älskade Ramsay som drog på sig ett gult kort och är avstängd mot Portugal. Jag lider med killen. Sådan ångest. Jag tror ändå Wales kan ta det! Bara inte Ronaldo får för sig att bli målspruta…. Real-Bale mot Real-Ronaldo – vem vinner kampen?

När vi ändå är igång och skräller så är det inte längre omöjligt att skrällfinalen Wales-Island faktiskt blir av. Wales ska bara vinna mot Portugal och Island ska vinna mot Frankrike och sen Tyskland eller Italien… No biggie. Vem skräller högst? Det återstår att se.

/Soccerflickan

 

 

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar