X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

21 juni 2016

En mästare och ett nära avsked

Imorgon spelar Sverige mot Belgien. Ödesmatchen. Vinna eller försvinna. På riktigt.

Vi mötte Italien i fredags, och det var nära. Jag tycker vi förtjänade ett poäng. Till skillnad mot första matchen, så såg det ut som att vi hade bättre kontroll och hade en chans, samt att Italien inte direkt hade några farliga målchanser förutom målet. Eller var det deras taktik? Det är mycket möjligt. Oavsett, så fick jag upp hoppet. Som sedan slogs ner av Gli azzurri och ett värdelöst svenskt försvar. Granqvist – du har bränt alla dina broar.  Du är puts väck för mig.

Imorgon ska vi alltså möta Belgien som vann med 3-0 mot Irland. De förlorade mot Italien, men de är bättre än oss. Jag vet inte vad vi ska göra. Alla måste bara vara så mycket bättre. Vilja mer. Orka mer. Spela smartare. Visa sig. Vara alerta. Våga mer. Överraska. Anstränga sig. Aldrig ge upp. Är det för mycket begärt? Dunderhonung någon? Spenat? Något starkare?

Att säga att ett avsked till EM är mycket nära är ingen underdrift. Jag är alltid öppen för mirakel, men förbereder mig på det värsta. Jag borde ha vant mig vid det här laget, men det känns fortfarande så himla tråkigt om det skulle vara över nu med fotbollsfesten. Den satt långt inne men vi kom till EM. Sverige gjorda många mindre lyckade matcher, vissa riktigt usla, men när det väl gällde så gick det. Det känns inte som att Sverige tagit chansen nu när vi väl är här. Och nu kan det snart vara över. Men det finns en till anledning. Om vi förlorar imorgon är det sista gången vi får se Zlatan i en blågul matchtröja. Om vi åker ur EM är Zlatan klar i landslaget. När vi åker ut. Det är en tidsfråga. Det kan handla bara om timmar.

Min glädje till sporten beror mycket på just den där karln. Vetskapen om att det kan bli magi när han kliver på planen gör det så speciellt. Hans pondus, driv och bolltrollande gör mig knäsvag. Han råkar spela i ett landslag som aldrig kunnat vinna något större, men det har ändå gjort att jag har levt på hoppet. På sagan om Zlatan som frälser blågult. Oavsett vad som händer imorgon, så har han frälst svensk fotboll för alltid.

Jag nästan börjar gråta när han talar om att hans sista match i EM är hans sista match för Sverige på presskonferensen. Det stockar sig till och med halsen. Han tackar fansen och vägrar att sluta med en besvikelse. Fokus är på Zlatan inför imorgon. Kan vara en mycket bra taktik och uppladdning för laget. Han gillar ju att vara i centrum den där Ibra. Istället för att pressen pratar om att Sverige varit ett av de sämsta lagen i EM så pratar de om mästaren. Zlatan, till dig. Jag ber. Sluta på topp. Gör allt, och mer. Trolla mer än du någonsin gjort. Spring mer än vad dina skor bär dig. Spänn musklerna ännu större. Du har inte varit ditt bästa i EM, långt ifrån faktiskt. Det vet du. Du kan inte sluta så här. Visa vilken krigare du är. Visa hur du kommit till toppen där du står. Led Sverige. Led alla fansen på plats i Nice. Led alla oss framför TV:n. Led hela Sverige. Och till er andra i laget. Nu får ni för i helvete (sorry) se till att det här inte blir hans sista match. Supporta. Stöd. Löp. Våga. Vinn.

Låt oss alla komma ihåg när Sverige mötte Belgien i EM 2016 med ett leende på läpparna. Om inte för oss, så för er. Och för Zlatan.

/Soccerflickan

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar