X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

8 juli 2016

Excusez moi – Ursäkta min franska

Världslandet slog ut världsmästarna. Frankrike slog ut Tyskland. Frankrike kommer spela final i EM på hemmaplan. Oavsett vem man hejar på så är det mäktigt.

Det kändes som att hela Eiffeltornet skakade när det stod klart att Frankrike var vidare. Tyskland hade första halvlek i sitt grepp, och i andra halvlek hade de några galna chanser. Men de kunde inte göra mål. Frankrike däremot tog sina chanser med bravur. Tacka kvällens tvåmålskytt Griezmann. Tacka killen som gjort flest mål i EM. Tacka killen som gjort Frankrike livsfarliga. Han är klart turneringens man. Kommer Les Bleus gå hela vägen? Jag hoppas det. De förtjänar dem.

Motståndaren blir Portugal som slog ut Wales. Ronldo klev fram när han behövdes och var helt strålande. Portugiserna vann sin första match på full tid. Lägligt till finalen… De får bara inte vinna, men efter ikväll tror jag verkligen de kommer få det tufft mot Frankrike som är helt on fire. Lloris måste vara totalt megasäker då han har med Ronaldo och Nani och göra, men Frankrike har ju då Griezmann, och Giroud. Mycket hänger på om Pepe kommer tillbaka, Portugal kommer behöva honom.

På söndag är det final. På söndag flyger jag till Biarritz, för att sedan åka över till San Sebastián i Spanien. Vi måste ju nästan stanna kvar inom den franska gränsen för att få vara med på det potientiella firandet…  På söndag kan Didier Dechamps få lyfta bucklan som coach. Sist gjorde han det som spelare.

Jag hade tippat Tyskland som vinnare av hela turneringen, så är väl lite bitter för att mitt bett nu gick åt pipan. Men nu tycker jag det vore très cool om Franrike tar hem allt i Paris. Vilket slut får den här sagan? Jag tror det går i blått, vitt och rött.

/Soccerflickan

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar