X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

9 juni 2016

Dags att väcka Soccerflickan till liv

Sekunder. Minuter. Timmar. Dagar. Dygn. Veckor. Månader.

Tiden. Livet.

Om exakt fem dagar var det prick ett halvår sedan jag skrev att Sverige hade lottats mot Belgien, Italien och Irland i EM 2016. 10 juni. Då skulle det smälla. Nu är vi bara en dag bort.

Tiden har flugit förbi och jag står fast vid det jag skrev för sex månader sedan. För Sverige hade gruppen kunnat vara bättre, och det kunde varit sämre. Irland har en coach som kaosar runt lite och både Belgien och Italien är skadedrabbat, och Belgien har dessutom inte haft ett bra EM genrep. Sverige har Zlatan. Den här gruppen ska vi kunna gå vidare ifrån!

Då tippade jag att Belgien skulle vinna gruppen och Sverige komma tvåa. Hjärta före hjärna. Nu skulle jag säga att Italien har lika stor chans. Det kommer bli riktigt tufft och för Hamrén och teamets del gäller bara en sak – vinst mot Irland på måndag.

Tidigt måndag morgon åker jag till Paris. Om jag inte fastnar i någon strejk. (Åh gode gud snälla.) På kvällen ska jag se Zlatan driva fram den svenska truppen mot tre viktiga poäng. Om jag är nervös? Jag har inte ens velat tänka på det än, men jag längtar.

Runt om i världen just nu pågår hemskheter som gör att hoppet om mänskligheten ständigt sätts på prov. Gårdagens skjutningar i Tel Aviv och att varje dag läsa om antalet vakter, poliser och säkerhetsåtgärder som ökar i Paris. Många vill att vi stannar hemma. Ser matcherna här. Skiter i EM på plats. Det är säkrare så. De har säkerligen rätt, men viljan att leva som jag vill är starkare. Vi ska vara uppmärksamma och så försiktiga det går, men det går inte att gömma sig för den värld vi lever i. Jag kommer självklart inte leta efter misstänksamma män och obevakade väskor, eller leka Allan och säga att jag inte alls är orolig eller inte tänker på det. Men jag vill inte kuvas.

Imorgon är det EM-premiär. Då börjar fotbollsfesten. TV-tittandet. Skrikandet. Bettandet. Hänget. Öldrickandet. Snacket. En hel månad av hög puls, nagelbitande och stark gemenskap. Som det ser ut nu så blir det gul & blå-ställ på måndag och då vill jag se Zlatan äga Irland, så som han äger på alla andra sätt. Sverige är ju hans land just nu, inte kungens. Nu är det upp till bevis Ibra! Show us some cadabra!

/Soccerflickan

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar