X

FÅ 100 KR EXTRA
VID FÖRSTA INSÄTTNING

Spela ansvarsfullt 18+

Annons

torsdag 23 september 2021

Soccerflickan

Med Carro Levy

15 juni 2016

Omgång un

Första omgången i EM är spelad, och idag börjar rond 2. Är så glad att mästerskapet är igång och det finns en del att säga.

Premiären:
Själva invigningen ryktades vara pinsamt dålig med barndansare och David Guetta i läderkläder. Själv så missade jag den men är glad att jag såg öppningsmatchen som gav desto mer.

Frankrike vann premiären mot Rumänien, men det satt långt inne. Avgörandet kom först i sista minuterna och Frankrike kunde putsa ut. De såg inte så vassa ut, men de vann och ikväll blev de första lag som är klara att gå vidare till åttondel efter vinst mot Albanien! Målen satt långt inne ikväll också. Det börjar bli en trend för les bleus…

Familjen är värst: 
I bröderna Xhakas möte så var det Schweiz och Granit Xhaka som gick vinnande mot Albanien. Ingen av bröderna blev varken hjältar eller syndabockar men för Albanien som premiärspelade i ett mästerskap, gick inget deras väg. Målvaktstavla, rött kort och målmiss.

Målvaktstavlorna:
I de första matcherna hade inte målvakterna direkt vaknat. Det var ju Albaniens tavla, Bales frispark mot Slovakien var snygg men målvakten kändes felplacerad och Rysslands 1-1 mot England blev också en miss för engelsk del. Skärpning!

Snyggaste mål:
För min del står det faktiskt mellan två stycken. Payets mål mot Rumänien och Modrics mot Turkiet. Volley godis när det är som bäst!

De som kan dra åt helvete (ursäkta språket):
Ryska och engelska fansen som förstör sporten och EM. Skicka hem de direkt och släpp aldrig de nära ett sportevenemang igen.

Skrällen:
Många resultat var väntade men vi bjöds på några överraskningar. Ungern gjorde största skrällen. De vann mot favorittippade Österrike med 2-0, och Österrike var lost. Belgien var chanslösa mot Italien, som många haft som favoriter. Italien kan man ju förstås aldrig räkna bort, men många, inklusive jag, trodde Belgien skulle ta det. Sen kom sista skrällen igår kväll – att Island lyckades ta poäng mot Portugal. Lasse Lagerbäck gör underverk med sitt Island och Ronaldo surade. Portugal var mycket bättre, och de hade 27 målchanser mot Islands 4. Men, det är målen som gör det. Och Island gjorde det. Det blir spännande framöver!

Bästa fansen:
Irländska fansen. Trots 1-1 ägde de Paris gator och torg. De drack tills det inte fanns att dricka mer, och då drack de mer. Sjöng som om de vunnit med 8-0. Inte hotfulla eller jävliga. Bara fulla och glada. Glada fans är bra fans.

Och Sverige då…:
1 poäng är bättre än 0 poäng. Men jag kräver mer. Mycket mer. Men kan jag få mer? Blir ett eget inlägg om Irland-Sverige imorgon. Behöver lite mer plats för det…

/Soccerflickan

Kommentarer

Senaste bloggar

Alla bloggar